UDOVOLJIO NJEGOVOM ZAHTJEVU: Marinko Čavara pomilovao Muhameda Alija Gašija koji je osuđen zbog organizovanog kriminala na skoro 18 godina robije

Čavara je nedavno donio odluku o pomilovanju, a odluka je objavljena u Službenom listu BiH. Odlukom predsjednika FBiH Gaši će izaći na slobodu na period od tri mjeseca, čime je udovoljeno njegovom zahtjevu.

  • Vijesti

  • 19. Okt. 2022  19. Okt. 2022

  • 9

Predsjednik Federacije Bosnei Hercegovine Marinko Čavara donio je odluku o pomilovanju osuđenog kriminalca Muhameda Alija Gašija. Tako će Gaši izaći na slobodu na period od tri mjeseca.

Čavara je nedavno donio odluku o pomilovanju, a odluka je objavljena u Službenom listu BiH. Odlukom predsjednika FBiH Gaši će izaći na slobodu na period od tri mjeseca, čime je udovoljeno njegovom zahtjevu.

On će se tako djelomično oslobodi od izdržavanja izrečene kazne zatvora za period od 3 (tri) mjeseca.Gaši je 2009. godine osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 17 godina i sedam mjeseci. Kantonalni sud u Sarajevu je 23. juna 2009. godine osudio je Muhameda Alija na 20 godina zatvora zbog organiziranja zločinačke organizacije u vezi s krivičnim djelima protupravno zauzimanje nekretnine od općeg značaja, oštećenja tuđe stvari, bespravne gradnje, ugrožavanje sigurnosti, pranja novca, ubistvo u pokušaju te više krivičnih djela iznude u pokušaju.

Kasnije mu je kazna preinačena na 17 godina i sedam mjeseci zatvora. S obzirom na dosadašnji period proveden u zatvoru i s obzirom na ovo pomilovanje koje mu je izrekao Marinko Čavara, postavlja se pitanje da li će se Gaši uopšte vraćati u zatvor.

Bez obzira na vremenski period na koji se odnosi pomilovanje, postavlja se pitanje kakva poruka se šalje ovakvim potezom predsjednika FBiH, piše Klix.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...