NOVI MINISTAR U VUČIĆEVOJ VLADI ZAVRŠIO ŠERIJATSKO PRAVO: „Radit ću u interesu Bošnjaka, Sandžaka i…“

Pohađao je i završio studije na Institutu za arapski jezik na Univerzitetu „Abu Nour“ u Damasku.

  • Regija

  • 25. Okt. 2022  25. Okt. 2022

  • 1

Potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Edin Đerlek rekao je da će kao ministar bez portfelja raditi prije svega u interesu svog naroda, Bošnjaka, Sandžaka, a potom države Srbije i svih građana.

On je na skupu izborne liste „Stranka pravde i pomirenja – dr Misala Pramenković“ ocijenio da ministarsko mjesto nije personalni, već uspjeh partije koja će prvi put u historiji imati člana vlade.

„Želimo da pokažemo da je moguće biti ministar i raditi u interesu svog naroda, a ne na uštrb države, kao što je moguće raditi u interesu države, a ne na uštrb svog naroda“, kazao je.

Đerlek je rođen 1987. godine u Beogradu gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju.

Završio je šerijatsko pravo na Fakultetu za islamske studije u Novom Pazaru i pravo na Internacionalnom univerzitetu u ovom gradu.

Pohađao je i završio studije na Institutu za arapski jezik na Univerzitetu „Abu Nour“ u Damasku.

Odbornik je u Skupštini Novog Pazara i vijećnik u Bošnjačkom nacionalnom vijeću, a bio je generalni sekretar i portparol Stranke pravde i pomirenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...