BOCAN-HRAČENKO UVJERAVA VUČIĆA: "Nema trgovine teritorijama Kosovo za Donbas"

"Nema i ne može biti govora ni o kakvoj trgovini", poručio je Bocan-Harčenko.

  • Regija

  • 30. Okt. 2022  

  • 2

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da navodi zapadnih analitičara da će Moskva trgovati Kosovom u zamjenu za Donbas i druge teritorije nemaju nikakve veze sa stvarnošću.

"Nema i ne može biti govora ni o kakvoj trgovini", poručio je Bocan-Harčenko.

Ruski ambasador je istakao da je stav Rusije po pitanju Kosova “principijelan i dosljedan, nezavisan od konjunkture”.

"Zalažemo se za postizanje održivog, uzajamno prihvatljivog rješenja od strane Beograda i Prištine, u međunarodnopravnim koordinatama, na osnovu Rezolucije 1244 Vijeća sigurnosti UN”, rekao je Bocan-Harčenko u intervjuu za “Politiku”.

On je naveo da takvo rješenje treba da odgovara interesima Beograda i srpskog naroda i da bude odobreno u Vijeću sigurnosti UN.

“Nastavit ćemo prisnu koordinaciju sa Beogradom u zaštiti zakonitih prava Srbije u odnosu na pokrajinu Kosovo i Metohiju”, rekao je Bocan-Harčenko.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...