NAKON VIŠEGODIŠNJE POTRAGE: Pao vođa zloglasne talijanske mafije, surađivao je s Albancima...

Optužen je da je provodio operacije trgovine drogom i oružjem između Latinske Amerike i Europe.

  • Svijet

  • 01. Nov. 2022  

  • 0

Argentinska federalna policija uhapsila je bosa zloglasne talijanske mafije na periferiji Buenos Airesa, saopćila je sigurnosna agencija dodajući da je time okončana višegodišnja potraga za njim. Carmine Alfonso Maiorano, 68-godišnji vođa talijanske mafije 'Ndrangheta, uhapšen je prošle srijede u gradu Guernica u pokrajini Buenos Aires, stoji u saopćenju.

Međunarodne vlasti optužile su Maiorana da je provodio operacije trgovine drogom i oružjem između Latinske Amerike i Europe.

"Surađivao s Albancima"

Međunarodna kriminalistička policijska organizacija Interpol, smatra 'Ndranghetu jednom od najopsežnijih i najmoćnijih kriminalnih organizacija na svijetu'.

Italian mafia kingpin captured in Argentina - police

Za Maioranom je 2015. izdana međunarodna potjernica, a Interpol je 2020. pokrenuo napore da koordinira s međunarodnim agencijama kako bi razbio kriminalnu grupu, javlja Reuters.

"Ndrangheta se u Argentini uspostavila Argentini prije nekoliko godina, stoji u policijskom saopćenju, djelujući u tandemu s albanskim kolegama u Europi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...