POSJETITELJI SE SAKRIVALI U "SIGURNIM ZONAMA": Pet lavova pobjeglo iz svoje nastambe u zoološkom vrtu, pozvana i policija...

“Ograda od dva metra dijeli ih od ostatka zoološkog vrta”, rekao je.

  • Šareni svijet

  • 02. Nov. 2022  

  • 0

Pet lavova pobjeglo je iz svoje nastambe u zoološkom vrtu Taronga u Sydneyju u srijedu ujutro, prisilivši osoblje i posjetitelje da se sakriju u "sigurnim zonama" i pokrenuvši reviziju sigurnosti zoološkog vrta.

Lavovi – četiri mladunca i jedan odrasli – viđeni su izvan svoje nastambe oko 6.30 ujutro. Upozorenje "šifra jedan" ubrzo je zatvorilo zoološki vrt. Policija je pozvana u 7.10 ujutro, a lavovi su se vratili u svoju nastambu nešto prije 9 sati ujutro.

Šifra jedan je najhitnije upozorenje u zoološkom vrtu, koje zahtijeva hitnu reakciju. Simon Duffy, Tarongin izvršni direktor operacija, rekao je novinarima da su lavovi viđeni u "malom području uz glavnu izložbu lavova".

“Ograda od dva metra dijeli ih od ostatka zoološkog vrta”, rekao je. "Zoološki vrt ima vrlo stroge sigurnosne protokole za takav incident i odmah su poduzete mjere."

Duffy je rekao da je jedno mladunče potrebno smiriti, ali su se inače lavovi "mirno vratili" u svoju nastambu.

“Sve su životinje sada sigurne u svojim kućištima i pomno se prate. Podsjetio bih sve da zoološki vrt Taronga ima vlastitu sigurnosnu ogradu. Dakle, ni u jednom trenutku lavovi nisu izašli iz tog područja niti izašli iz zoološkog vrta Taronga", dodao je.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...