ZLATAN IBRAHIMOVIĆ PRIZNAO SVE: „To mi je najgora uspomena, tamo sam izgubio…“

Stigao je kao senzacionalno pojačanje iz Intera 2009. godine.

  • Sport

  • 03. Nov. 2022  

  • 0

Zlatan Ibrahimović, čudesni napadač bh. korijena ostvario je fantastične rezultate, osvajao trofeje i priznanja, a u klupskoj karijeri nedostaje mu još samo trofej Lige prvaka. No, Zlatan Ibrahimović i danas se nerado sjeća epizode u Barceloni.

Stigao je kao senzacionalno pojačanje iz Intera 2009. godine. Iako je na Camp Nouu proveo dvije sezone tokom kojih je dao 16 golova na 29 utakmica (drugu godinu proveo u Milanu na posudbi), Ibrahimović nikako nije mogao da se navikne na stil igre koji je forsirao Pep Guardiola.

I u svojoj biografiji Ibrahimović je ponovio da se jednostavno nije slagao sa načinom razmišljanja današnjeg menadžera Manchester Cityja.

U razgovoru za Canal plus, švedski napadač kazao je da mu epizoda u Barceloni nije ostala u lijepom sjećanju.

„Moja najgora uspomena? Barcelona, ali ne zbog nogometa. Tamo sam previše razmišljao. Razočarao sam samog sebe, drugačije sam radio. Dva puta bih razmislio prije nego što bih donio odluku i tako sam razočarao sebe.“

41-godišnji nogometaš kazao je da je u Barci izgubio identitet.

„U Barceloni sam izgubio identitet. No, ponovno sam ga pronašao, što mi je omogućilo da osvojim svijet.“

Ibrahimović je u dresu Barcelone osvojio pet trofeja, i titulu u španskom prvenstvu, pehare UEFA Superkupa, kao i Svjetskog klupskog prvenstva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...