SIGURNOSNI STRUČNJAK RAZOTKRIO NAMJERE PREDSJEDNIKA SRBIJE: U nedostatku argumenata Vučić izmišlja dronove…

“Južno od Niša je velika baza koju je baš otvorio g. Šojgu, koja je navodno baza za izvanredne situacije za humanitarno djelovanje", kazao je on.

  • Regija

  • 03. Nov. 2022  03. Nov. 2022

  • 4

Ante Letica, bivši voditelj operacija SOA-e i sigurnosni stručnjak, za N1 Hrvatska je komentirao situaciju u susjedstvu - podizanje MIG-ova Vojske Srbije nakon što su primjećeni dronovi navodno u blizini administrativne linije s Kosovom.

“Ovo je uobičajeno – kad Vučić dođe pred zid ili mu zapadni saveznici postavljaju uvjete i ne ocijene pozitivno njegovu politiku i način odnosa prema Rusiji i agresiji, onda on izmišlja neprijatelje”, komentirao je Ante Letica.

“Tako je izmišljao pokušaj atentata na njega, o ruskim i američkim špijunima u Srbiji, o hrvatskim špijunima, stalno izmišlja da skrene pozornost srpskog naroda od problema koji su u Srbiji, a jedan od problema je što je Kosovo politička i druga realnost i bez priznavanja Kosova Srbija ne može ići naprijed ni prema EU. Von der Leyen je rekla da Srbija kao kandidat za ulazak u EU mora uskladiti sigurnosnu i vanjsku politiku prema EU. Oni su to u vrlo maloj mjeri napravili. U nedostatku argumenata Vučić izmišlja neprijatelje i dronove – vjerojatno jesu neki komercijalni dronovi koji se lako ruše – ali nije to dobro ni za regiju, ali najviše za njih.”

Na pitanje postoje li uopće dronova i koja je njihova uloga ako su s Kosova, Letica objašnjava:

“Ono što Ana Brnabić kaže je legitimno – Srbija brani teritorij. Nepoznate letjelice su iznad i ona ih ruši što bi svaka zemlja napravila. Ali pitanje je čiji su dronovi i koja im je funkcija te što bi oni mogli vidjeti u vojarnama na položajima koji su u zoni sigurnosti. U vojnom smislu ne znače ništa. Mislim da je to sad pitanje Vučićevih spinova. To što je rečeno da ne priznaju realnost da je Kosovo samostalna država, i odnos prema Kosovu i regiji (posebno Crnoj Gori koja je sad veliki cilj srpske i ruske politike) – Crna Gora je pod puzajućom agresijom ruskih i prosrpskih ciljeva kao članica NATO-a. Vučić vuče poteze za unutarnjopolitičku sliku Srbije i pumpanje svojih mišića.”

Ističe da Rusija na ovim prostorima pokušava ostvariti strateške ciljeve već dugo: “Južno od Niša je velika baza koju je baš otvorio g. Šojgu, koja je navodno baza za izvanredne situacije za humanitarno djelovanje. Što će ta baza na Balkanu? Bio je i velik prijepor oko toga kad je Rusija tražila za tu bazu ekstrateritorijalni status poput veleposlanstva. Rusi to stalno pokušavaju. I srpska vojna i civilna služba premrežena je ruskim utjecajem“, kazao je Letica.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...