POMAKLI SE S DNA TABELE: Sloboda savladala Sarajevo

Prvi pogodak na utakmici u Banovićima vidjeli smo u 11. minuti, kada je Stojan Vranješ asistirao za Mehmedovića koji je matirao Šahinovića.

  • Sport

  • 05. Nov. 2022  

  • 0

FK Sloboda savladao je kao domaćin FK Sarajevo i pobjedom od 2:0 barem privremeno isplivao iznad opasne zone koja vodi u niži rang takmičenja.

Prvi pogodak na utakmici u Banovićima vidjeli smo u 11. minuti, kada je Stojan Vranješ asistirao za Mehmedovića koji je matirao Šahinovića.

Činilo se da je Mehmedović prilikom postizanja pogotka bio u nedozvoljenoj poziciji, ali je sudija Petrović Tuzlacima priznao pogodak.

Iako Sarajevo nije odigralo sjajnu utakmicu, imalo je prilike da izjednači, u dva navrata su fudbaleri bordo tima pogađali i okvir gola, ali ekipa koju sa klupe vodi Emir Obuća nije mogla doći do pogotka.

Kazna je stigla u 88. minuti, kada je Kapetanović nakon slobodnog udarca bio najviši u skoku, pa je bez većih problema skrenuo loptu u mrežu Šahinovića, koji je ovom prilikom loše reagovao.

Konačan rezultat utakmice glasio je 2:0.

Sloboda je nakon ove pobjede 10. na tabeli sa 16 bodova, dok je Sarajevo na poziciji broj pet sa 25 bodova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...