REAGIRANJE SAFETA ORUČEVIĆA: „Ovakve dezinformacije, nastavak su pokušaja moje diskreditacije“

Demanti na navodne netačne informacije objavljene na portalu „Slobodna Bosna“ našoj je redakciji uputio direktor Centra za mir Safet Oručević.

  • Mini market

  • 14. Nov. 2022  22. Nov. 2022

  • 1

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti.

-Demanti se odnosi na tekst objavljen dana 13.11.2022. godine pod naslovom "NA SVEČANU PRISEGU HVO-u „ZABORAVIO“: Bivši gradonačelnik Mostara Safet Oručević u knjizi „Heroji grada“ kao brigadir Armije BiH…"

Ovo što je napisala Slobodna Bosna može napisati samo neko iz ustaške ili četničke kuhinje. Radite to godinama, lažete i falsificirate dokumenta želeći minimizirati moju, ali i borbu svih Mostaraca. Vidjeli ste sinoć u sali kako je vođena ova borba. Dakle, nikada nijedne sekunde ja nisam bio u HVO-u, osim pregovora s njima.

Ovakve dezinformacije, nastavak su pokušaja moje diskreditacije. To se radi godinama iz iste kuhinje i to definitivno rade reketaši i plaćenici , koji na taj način obavljaju zadatke za tuđe službe i žele uništiti sve što je pozitivno u ovoj zemlji, pa i svako sjećanje na našu herojsku borbu.

Zbog falsifikata koji je objavljen do sada sam dva puta podnosio tužbe. Jednom protiv “Dnevnog lista”, koji je to povukao prije glavne rasprave. Zamolili su me da se povuče, jer su mi rekli da je izvor koji im je to dao sve donio u nekoj kopiji, a na tom papiru je pogrešan potpis i pogrešan datum rođenja.

Drugi put sam tužio jednog autora knjige koji je to uvrstio u knjigu, a na sudu rekao da on to nema i da je preuzeo iz “Dnevnog lista”. Ovo nije nikakav dokument iz arhive, pa ću tužiti “Slobodnu Bosnu” i tražiti odštetu za ovo, tražiti da mi donesete originalna dokumenta koja ste objavili, a ja ću vama mnogobrojna iz naše dugogodišnje saradnje“, navodi se u demantiju kojeg potpisuje Safet Oručević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...