IZBORILE SE: Italijanske zastupnice moći će dojiti na sjednicama parlamenta

Italijanske zastupnice ubuduće mogu dojiti na sjednicama i tako pratiti rasprave, saopćio je danas odbor za poslovnik.

  • Žena

  • 15. Nov. 2022  15. Nov. 2022

  • 0

Zastupnice mogu sjesti u zadnji red u dvorani ili na tribinu pošto su dosad morale odlaziti u prostoriju namijenjenu u tu svrhu.

Po poslovniku donjeg doma italijanskog parlamenta, "neovlaštene osobe ni pod kojim uvjetom ne mogu ući u dvoranu u kojoj zasjedaju zastupnici".

Dojenje će biti moguće do djetetove prve godine.

"Sve žene moraju moći dojiti gdje god žele"

"Ova dobra praksa koja jamči puno uživanje neotuđivog prava, snažan je znak koji šalje najreprezentativnija skupština italijanske demokracije", izrazila je zadovoljstvo zastupnica Gilda Sportiello iz Pokreta 5 zvijezda (M5S), predlagatelja reforme. "Sve žene moraju moći dojiti gdje god to žele", istaknula je.

M5S, populistička stranka koja je osvojila najviše glasova na parlamentarnim izborima 2018., izabrala je u parlament veći broj mladih majki i bori se za to da mogu uskladiti porodični život s poslovnim obvezama, javlja Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...