BURNO U TITOVOJ 16: Na inauguraciju novih članova Predsjedništva BiH neće doći...

U 13 sati danas će održana konstituirajuća sjednica Predsjedništva BiH.

  • Vijesti

  • 16. Nov. 2022  16. Nov. 2022

  • 8

U novom sazivu Predsjedništva BIH sjedit će Željka Cvijanović, Denis Bećirović i Željko Komšić. Oni su izabrani na oktobarskim Općim izborima. 

Danas se u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine očekuju mnogobrojne zvanice, predstavnici diplomatskog kora i društveno - političkog života naše zemlje. 

No, i tu je došlo do izvjesnih problema. 

S obzirom da političari iz RS-a ne priznaju visokog predstavnika Christiana Schmidta, Cvijanović je zatražila da on ne prisustvuje inauguraciji. 

Još jednu neprikladnu praksu uvela je Željka Cvijanović, odnosno njen stranački šef Milorad Dodik. Cvijanović je tako jučer prije današnje inauguracije prvo položila zakletvu na odanost u NSRS, što do sada nije bila praksa. 

Cvijanović će biti prva predsjedavajuća u rotaciji. 

Kada je riječ o zvanicama na inauguraciji već je poznato da vhrbosanksi nadbiskup Tomo Vukšić i ambasador Hrvatske Ivan Sabolić neće se odazvati pozivu. 

Kako je "Slobodna Bosna" ranije izvijestila, novi član Predsjedništva BiH Denis Bećirović u svojoj kvoti zvanica uputio je poziv na inauguraciju visokom predstavniku Christianu Schmidtu.

Više pročitajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...