MEHMED BAŽDAREVIĆ ANALIZIRA: "Srbija i Hrvatska nisu ni svjesne koliko su snažne, u Kataru mogu svima pomrsiti račune"

Smatra da će favoriti za fudbalski tron svijeta biti isti kao i na nekoliko prethodnih takmičenja.

  • Sport

  • 17. Nov. 2022  

  • 2

Legendarni fudbaler sarajevskog Željezničara i bivši selektor seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević tri dana prije početka Svjetskog fudbalskog prvenstva u Kataru rekao je da očekuje odlično takmičenje u uslovima visokog standarda.

Baždarević vjeruje da će na Svjetskom prvenstvu sve proći u najboljem radu, te da najboljim fudbalerima svijeta treba samo poželiti sreću.

Smatra da će favoriti za fudbalski tron svijeta biti isti kao i na nekoliko prethodnih takmičenja.

- Mislim da će favoriti za titulu prvaka svijeta biti isti kao i na prethodnim velikim takmičenjima. Tu bih pored selekcije Francuske, koju ja favorizujem, uvrstio i selekcije Brazila, Argentine i Njemačke – kazao je Baždarević za Fenu.

Napominje da bi pored očiglednih favorita značajnu ulogu trebale imati i reprezentacije komšija BiH – Hrvatske i Srbije, koje, po njegovim riječima, nisu ni svjesne koliko su snažne.

- Mislim da oni nisu ni svjesni koliko su moćni u ovom momentu. Ako im se poklope neke stvari i ako budu imali sportske sreće, mislim da oni mogu pomrsiti račune mnogim reprezentacijama - naveo je.

Baždarević dodaje da je presretan što stvari idu na bolje i za reprezentaciju BiH, ali da prema njegovom mišljenju u krovnoj kući bh. fudbalu moraju promijeniti način razmišljanja i rada kako bi se pozitivan trend nastavio.

- Moramo drugačije razmišljati i drugačije organizovati stvari u i oko reprezentacije i saveza da ne bi jedne godine bilo dobro a već naredne loše. Trebaju nam bolji uslovi u domaćem prvenstvu, ali i u samoj reprezentaciji – zaključio je Baždarević u razgovoru za Fenu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...