CVIJANOVIĆ PISALA PUTINU: "Iskreno žalim zbog nesreće i gubitka ljudskih života"

Ona je navela da u ovim veoma teškim trenucima za Rusku Federaciju iskreno žali zbog nesreće i gubitka ljudskih života.

  • Vijesti

  • 19. Nov. 2022  19. Nov. 2022

  • 3

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu povodom eksplozije gasa u stambenoj zgradi na ruskom ostrvu Sahalinu.

Sa velikom tugom primila sam vijest o tragičnom događaju u Sahalinskoj oblasti, u kojem su, usljed eksplozije gasa, stradali stanari stambene zgrade. Duboko me potreslo i saznanje da među stradalima ima i djece, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da u ovim veoma teškim trenucima za Rusku Federaciju iskreno žali zbog nesreće i gubitka ljudskih života.

- Poštovana ekselencijo, Vama, porodicama nastradalih i prijateljskom ruskom narodu upućujem izraze najdubljeg saučešća, a povrijeđenima želje za što skoriji oporavak –  navodi se u telegramu saučešća predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

U eksploziji gasa u petosrpatnoj zgradi na ostrvu Sahalin na ruskom dalekom istoku stradalo je devet osoba, među kojima je i četvoro djece.

Regionalne službe za vanredne situacije navode da pod ruševinama zgrade ima još ljudi.

Snažna eksplozija potresla je petospratnu zgradu u mjestu Timovsko na ruskom ostrvu Sahalin jutros oko pet časova po moskovskom vremenu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...