SAM SE "KAZNIO": Lukaku donio neočekivanu odluku nakon agonije protiv Hrvatske

Svi igrači, nakon okončanja Svjetskog prvenstva, dobili su godišnji odmor, a Lukakuov je trebao biti duži nego što se očekivalo jer je Belgija projektovana za samu završnicu turnira.

  • Sport

  • 02. Dec. 2022  

  • 0

Belgijanski napadač Romelu Lukaku odbio je ponuđeni godišnji odmor, a sve kako bi u što boljoj formi dočekao nastavak sezone sa svojim Interom.

Lukaku iza sebe ima katastrofalnu utakmicu protiv Hrvatske u kojoj je postao tragičar Belgije. Promašio je četiri velike šanse i tako omogućio svom rivalu lakši prolazak grupe, a istovremeno je propustio vjerovatno posljednju šansu generacije Belgije da ostvari dobar rezultat na najvećem takmičenju.

Treba imati na umu i da je Lukaku imao problema s povredama pa je propustio veći dio sezone, a sada kada se vratio, želi povratiti i golgetersku formu.

Svi igrači, nakon okončanja Svjetskog prvenstva, dobili su godišnji odmor, a Lukakuov je trebao biti duži nego što se očekivalo jer je Belgija projektovana za samu završnicu turnira.

Ipak, Lukaku je odbio odmor i odmah se vraća u Inter gdje će raditi samostalno, ali i ekipno kada se okupi tim. Belgijanac želi povratiti golgetersku formu koja ga je krasila u Interu prije dvije sezone.

Korpulentni napadač smatra da je u jučerašnjem meču bio daleko od svoje prepoznatljive fizičke forme te da bi treninzima trebao sve to ostaviti iza sebe.

Tako će se priključiti Nerazzurrima na Malti, gdje će se spremati za pohod na titulu prvaka Italije. Naravno, ovaj potez s oduševljenjem prenijele su navijačke stranice pristalica Intera koje očekuju mnogo od Lukakua.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...