NEOČEKIVANI POTEZI NJEMAČKOG TRGOVAČKOG LANCA: LIDL udvostručio kapital u Bosni i Hercegovini, otvaranje objekata kasni…

Ranije je bio plan da se prodavnice njemačkog trgovačkog lanca u Bosni i Hercegovini otvore ove godine.

  • Ekonomija

  • 07. Dec. 2022  

  • 0

Prema najnovijem rješenju, kapital kompanije LIDL BH iznosi 98,8 miliona KM što je dvostruko više u odnosu na prethodno stanje. Zanimljiv je podatak i da je cjelokupni kapital kompanije u BiH u novcu.

Rast kapitala ukazuje na ozbiljne namjere njemačkog investitora u BiH, uprkos činjenici da izgradnja objekata napreduje sporije nego što se očekivalo.

Zasad se gradi samo jedan objekat, u Bijeljini. Već mjesecima se šuška da firma gradi distributivni centar na području općine Kiseljak, ali nema zvanične potvrde te informacije.

Kako sada stvari stoje, otvaranje mreže objekata u BiH teško je očekivati prije 2024. godine.

Ranije je bio plan da se prodavnice njemačkog trgovačkog lanca u Bosni i Hercegovini otvore ove godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...