DALIĆ NA VELIKOM ISKUŠENJU: Brazilci otkrili sastav uoči spektakularnog okršaja protiv Hrvatske…

- Prije neće igrati nego što će igrati. Ovisi o posljednjem treningu, kazao je brazilski selektor Tite.

  • Sport

  • 09. Dec. 2022  

  • 0

Brazilski mediji pokušali su riješiti posljednju enigmu oko sastava uoči utakmice s Hrvatskom, a tiče se lijevog beka Juventusa Alexa Sandra. On je u 86. minuti utakmice protiv Švicarske zbog ozljede napustio teren i više na Svjetskom prvenstvu nije odigrao ni minute.

Nije konkurirao za utakmice i protiv Kameruna i protiv Južne Koreje, a velike su šanse da neće zaigrati ni protiv Hrvatske. Brazilski novinari koji su pogledali uvodne minute treninga reprezentacije, a koje su još bile otvorene za javnost, izvjestili su kako Sandro ni s čim ne odaje da ima problema s ozljedom, u kretnjama bez problema mijenja pravac.

- Prije neće igrati nego što će igrati. Ovisi o posljednjem treningu, kazao je brazilski selektor Tite.

Globo pretpostavlja kako će Tite ponoviti formaciju kojom je započeo utakmicu protiv Južne Koreje, s Éder Militãom na desnom te Danilom na lijevom boku.

Vjerovatni sastav Brazila koji će se suprotstaviti Hrvatskoj je: Alisson, Éder Militão, Thiago Silva, Marquinhos, Danilo, Casemiro, Lucas Paquetá, Raphinha, Richarlison, Neymar i Vini Junior.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...