"NEĆU NASTAVITI...": Razočarani selektor Nizozemske napustio reprezentaciju, ne zanima ga ko će biti prvak svijeta...

Nizozemska je u njegovom posljednjem mandatu upisala 14 pobjeda uz šest remija te gol-razliku 51:17. 

  • Sport

  • 10. Dec. 2022  

  • 0

Louis Van Gaal povukao se s mjesta selektora Nizozemske nakon ispadanja na penale od Argentine u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Van Gaal je treći put nizozemski selektor postao u augustu prošle godine.

"Neću nastaviti... Ovo je moja posljednja utakmica. Nismo izgubili nijednu utakmicu, ne znam koliko smo dobili, ali možete na Googleu upisati 'Louis van Gaal Nizozemska' pa sami vidjeti gol-razliku", rekao je 71-godišnji Van Gaal.

Nizozemska je u njegovom posljednjem mandatu upisala 14 pobjeda uz šest remija te gol-razliku 51:17. 

"Nismo poraženi s razlogom. Imamo sjajnu ekipu s puno talenta. Ovakav poraz jednostavno ne možeš preboljeti. Bilo je upitnih sudačkih odluka, ali ne dopuštam da smo izgubili zbog suca", rekao je Van Gaal i dodao da ga ne zanima ko će postati prvak svijeta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...