NOVA GODINA KUCA NA VRATIMA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja decembra…

Nastavit će se nestabilno vrijeme i tokom ove sedmice.

  • Vijesti

  • 13. Dec. 2022  

  • 0

Preovladavat će oblačno sa kišom na jugu, jugozapadu i zapadu Bosne i Hercegovine. Izraženije padavine očekuju se u petak (16.12.). Pad temperature zraka (do -6°C) u Bosni izvjestan je u utorak, kada je moguć i slab snijeg. Od srijede temperature zraka bit će u laganom porastu. U drugom dijelu sedmice, mraz u Bosni moguć je samo u planinskim područjima.
Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od -2°C do 4°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 7°C. Najviše dnevne temperature između 6°C i 11°C, na jugu zemlje do 15 stepeni.

U nedjelju (18.12.) slijedi prema trenutnim prognostičkim modelima prestanak padavina i djelimično razvedravanje. Od ponedjeljka do kraja prognoziranog perioda (27.12.) bit će suho sa temperaturama nešto većim od prosječnih za ovo doba godine. Padavine do kraja prognoznog perioda trebale bi izostati.
Jutarnje temperature varirat će u rasponu između -2°C i 4°C u Bosni do 8°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 4°C i 10°C u Bosni do 12°C u Hercegovini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...