AUSTRIJSKA POLICIJA UPOZORAVA VOZAČE: "Ako vozite prebrzo zaplijenit ćemo vam auto, vozila se mogu i prodati..."

U Austriji je ograničenje brzine 50 km/h u naseljima, 80 km/h izvan njih i 130 km/h na autocestama.

  • Auto

  • 14. Dec. 2022  

  • 0

Policija u Austriji odsad vam može zaplijeniti auto zbog prebrze vožnje. Mjera je uvedena kako bi se obeshrabrili oni koji ograničenja brzine krše zbog zabave.

Austrija na taj način slijedi primjere Švicarske i Italije gdje slični zakoni omogućuju policiji da zaplijeni aute onima koji prekorače dopuštenu brzinu.

-U ekstremnim slučajevima, kad se auto zaplijeni više puta ili ako vozači drastično prekrše dopušteno ograničenje, vozila se mogu i prodati, objavila je ministrica prometa Leonore Gewessler.

U Austriji je ograničenje brzine 50 km/h u naseljima, 80 km/h izvan njih i 130 km/h na autocestama.

U susjednoj Njemačkoj policija ima ovlast zaplijeniti automobil onima koji budu uhvaćeni u uličnom utrkivanju. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...