ZASTRAŠUJUĆI RUSKI RAKETNI UDAR NA UKRAJINU: Ispaljeno na desetine projektila, pogođena kritična infrastruktura, sirene za uzbunu širom zemlje...

Guverner sjeverne regije Sumi objavio je da je u njoj nestalo struje zbog današnjih raketnih udara.

  • Evropa

  • 16. Dec. 2022  

  • 3

Oleksandr Mamai, gradonačelnik Poltave, objavio je da je cijela regija ostala bez struje, sugerirajući da je u jutrošnjim raketnim napadima pogođena energetska infrastruktura. U Krivij Rihu, rodnom gradu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, pogođena je stambena zgrada, a pod ruševinama bi moglo biti žrtava, objavio je zamjenik šefa ureda ukrajinskog predsjednika Kiril Timošenko.

U Kijevu su se eksplozije čule u jugozapadnom dijelu grada, baš kao i na istoku. Zasad nema izvještaja o žrtvama. Gradonačelnik Buče, mjesta u blizini Kijeva, kazao je da je srušen jedan rusk projektil, objavio je gradonačelnik Anatolij Fedoruk.

Rusija je jutros izvela ogromni raketni udar na Ukrajinu, objavili su ukrajinski dužnosnici. Eksplozije su se čule u istočnom gradu Harkivu, a lokalni dužnosnici su objavili da je pogođena kritična infrastruktura. I dužnosnici u crnomorskoj regiji Odesi navode da su ruske rakete pogodili kritičnu infrastrukturu.

Reuters je objavio kako su se glasne eksplozije i u glavnom gradu Kijevu, iako nije bilo jasno je li se radilo o proturačnoj odbrani ili projektilima koji su se probili kroz odbranu i pogodili zadane mete. Zasad još nema informacija o mogućim žrtvama, baš kao ni detalja o infrastrukturu koja je pogođena.

Guverner sjeverne regije Sumi objavio je da je u njoj nestalo struje zbog današnjih raketnih udara.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...