LEGENDARNI PELE ČESTITAO MESSIJU: „Diego se sada sigurno smije…“

„Ne mogu da ne čestitam Maroku na sjajnom učešću. Divno je vidjeti Afriku kako blista“, napisao je Pele.

  • Sport

  • 19. Dec. 2022  

  • 0

Najbolji svjetski i brazilski fudbaler svih vremena, 82-godišnji Pele, čestitao je Argentincima i njihovom kapitenu Lionelu Messiju titulu prvaka svijeta, ali nije zaboravio ni Kyliana Mbappea i reprezentaciju Maroka.

“Čestitam Argentina! Diego se sada sigurno smije“, napisao je Pele sjećajući se Diega Maradone i dodao „Danas je fudbal ispričao još jednu priču, kao i uvijek, na zadivljujući način. Messi je osvojio titulu, kao što i pristaje njegovom razvoju i usponu“.

Nije zaboravio Pele Kyliana Mbappea koji se sa tri gola u finalu izjednačio sa Geoffreyjem Hurstom, čija su tri gola u finalu SP-a 1966. na Wembelyju donijela Englezima pobjedu 4:2 u produžetku protiv SR Njemačke i jedini naslov svjetskog prvaka.

„Moj dragi prijatelj, Mbappe, postigao je četiri gola u finalu. Kakav je dar gledati ovu spektakularnu budućnost našeg sporta“, poručio je legendarni Brazilac, a za kraj je pohvalio i reprezentaciju Maroka:

„Ne mogu da ne čestitatam Maroku na sjajnom učešću. Divno je vidjeti Afriku kako blista“, napisao je Pele.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...