NIKOLA KOJO SE ODSELIO IZ BEOGRADA: Evo gdje poznati glumac sada živi

Svaki mještanin je znao gdje je Kojina kuća. Govorili su da je vrijeme najčešće provodio na jednom uzvišenju gdje imao pogled na brojna brda

  • Kultura

  • 21. Dec. 2022  21. Dec. 2022

  • 1

Gužvu u saobraćaju, veliki velelepni stan u srcu Vračara i sve što nosi gradski život, glumac Nikola Kojo je ostavio i zamijenio tišinom sela.

Kako se pričalo, u Beograd dođe tek kada su temperature u debelom minusu, dok ostatak godine provodi u Sopotu. Selo mu očigledno prija iako je cijeli život važio za gradskog momka.

Svaki mještanin je znao gdje je Kojina kuća. Govorili su da je vrijeme najčešće provodio na jednom uzvišenju gdje imao pogled na brojna brda, a oko njega su se nalazili kukuruzi i jedva se putem moglo stići do njegove kuće. Prije desetak godina, Nikola je imao ideju da tu napravi svojevrsnu komunu za sve umjetnike koji žele da pobjegnu od grada, te je u prvom trenutku tu trebalo placeve da kupe brojne filmadžije. Međutim zbog problema oko papirologije i drugih sredstava odustali su od ove ideje, jedini istrajan u tome bio je Koja.

Njegova kuća je među kukuruzima. Nema blizu komšije, potpuno je izolovan –  govorio je jedan mještanin.

U velikom dvorištu nalazili su se bazen, pomoćne kućice, trambolina za kćerkice, stari auto sa kojim se vjerovatno glumac vozio po selu i brojni baštenski namještaj. Sve je bilo uredno i pod konac, a primjećeno je i da Koja očigledno sam cijepao drva i vodio računa o čitavom imanju, jer je alat bio uredno okačen ispod strehe.

alt

Budu tu i njegova supruga, nekadašnja manekenka Aleksandra Đurić i tri kćerke, ali ne toliko često kao on. Za njih je napravio trambolinu i bazen, stvorio je svoj mali raj – govorili su mještani.

U centru sela, ali i okolnim mjestima svi znaju za glumca.

Znamo o kome se radi naravno. Kao komšija je divan i nevjerovatno ljubazan – rekao je tada jedan od mještana.
Dolazi ovdje u centar mjesta, supruga njegova kupuje tokom ljeta namirnice. Uzimaju hljeb i hranu. Viđamo ga, super je kao čovjek. O njemu često pričamo u kafani, vjerovali ili ne, svaki put kada dođe u prodavnicu kupi gajbu piva za sve ljude u kafani. Ne dolazi da sjedi ovde, ali voli da nas časti – govorili su mještani.
Ne razumijemo se mnogo u umjetnost, ali znamo za koga nas pitate. On se nama uvijek javi, voli da časti. Sjajan je kao domaćin, gradio sam mu kuću prije pet-šest godina. Hoće čovjek miran život, pa je zato došao ovdje. Dolaze mu glumice, kolege i prijatelji. Okupi tako ljude i svi se zabavljaju do duboko u noć.
Koja je kupovao kod mene materijal za kuću. Nemam riječi, rijetko pošten čovjek. Ne voli mnogo da dolazi do centra sela, svrati samo da kupi šta mu treba i odmah ode gore. Divna mu je porodica.
Mještani su bili oduševljeni glumcem, prenose srbijanski mediji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...