"IMAO JE LICE ANĐELA, A MI SMO GA IZNEVJERILI": Mladi dečko više nikad neće zagrliti majku zbog 15.000 eura koje je nosio u torbi

Nedugo nakon što je mladi poštar nestao pronađeno je vozilo kojim je raznosio penzije, a od silnog novca istražitelji su pronašli samo dva, tri eura.

  • Hronika

  • 24. Dec. 2022  24. Dec. 2022

  • 0

Crna Gora potresena je stravičnom smrću Miloša Stamatovića čije je beživotno tijelo pronađeno u utorak na obali rijeke Morače.

Mladić star samo 25 godina bio je zaposlenik Pošte, a na dan smrti u svojoj je torbi nosio oko 15.000 eura, mahom penzija koje je trebao podijeliti starijim sugrađanima.

Nedugo nakon što je mladi poštar nestao pronađeno je vozilo kojim je raznosio penzije, a od silnog novca istražitelji su pronašli samo dva, tri eura.

"Ubice hodaju slobodno"

Kada su kasnije pronašli Miloševo tijelo, uočen je detalj koji ukazuje na potencijalno ubojstvo i nasilnu smrt. Mladićeve ruke bile su zavezane s prednje strane, no kako još nisu stigli rezultati obdukcije, ne može se sa stopostotnom sigurnošću reći da se radi o ubistvu.

Prijatelji i poznanici iz Danilovgrada teško se nose s gubitkom dragog Miloša.

“Iako daleko, želim s vama podijeliti svoje osjećaje. Gdje je nestalo sunce našeg neba? Zašto su ga zamračile ubojice koje ubijaju nevine ljude i njihove najmilije zavijaju u crno? Te ubojice hodaju slobodno mojom i vašom Crnom Gorom, njihova sigurno nije! Gdje je nestalo sunce našeg neba? Ko ga je ukrao? Taj nevini pogled, iskreni osmijeh, nikada više neće vidjeti i zagrliti svoju majku, oca, sestre, pomaziti svog psa”, napisala je jedna korisnica Facebooka.

Kakvo smo to društvo postali?

Od njega se emotivnom porukom oprostila i Ljiljana.

Lice anđela. Neko je zbog novca kojeg je nosio drugima za bijednu poštarsku plaću, ubio ovog mladića. Zbog 15.000 eura koje je nosio u torbi izgubio je glavu. Imao je samo 25 godina. Ovo je Miloš Stamatović. Još je imao dječji nevini pogled u očima. A mi smo ga iznevjerili. Kakav je to narod ako je na ovo pristao? Kakvo smo to društvo postali”, zapitala se.

“U kamenu ništa ljudsko, u ljudima sve kameno”, poručio je Milan citirajući Ivu Andrića pa upitao gdje je narod…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...