DŽABA TITULA PRVAKA SVIJETA: Reprezentativac Argentine zbog niza skandala mogao bi biti potjeran iz kluba…

Trener je najavio da namjerava razgovarati s vratarom o njegovom kontroverznom ponašanju.

  • Sport

  • 25. Dec. 2022  

  • 0

Proslavljeni trener Unai Emery nije sretan zbog brojnih skandala koje je ovih dana napravio Emiliano Martinez, golman koji je tokom Svjetskog prvenstva provocirao i vrijeđao suparnike. Mnogi mediji prenose da bi zbog toga Martinez mogao ostati bez kluba, jer trener Aston Ville navodno razmišja da ga potjera iz kluba.

Vijest je to koja je objavio Fichajes.net, španjolski portal koji se bavi transferima.

Oni tvrde da Emery ‘pomiče sve moguće niti da bi argentinski golman napustio klub‘. Nadalje, pišu da četverostruki osvajač Europske lige nije zadovoljan Martinezovim temperamentom, a spomenuli su i moguću zamjenu, a to je marokanski golman Bono, koji je također briljirao u Kataru, a transfer iz Seville iznosio bi oko 40 miliona eura.

Nije ovo prva takva priča - britanski Football Insider 28. novembra pisao je o trzavicama između golmana i trenera Aston Ville, te naveo da bi Emery od iduće sezone volio gledati neko drugo lice među stativama. Emery nije govorio o svemu navedenom, po pitanju Martineza i njegova ponašanja oglasio se samo jednom.

"Ponekad je teško kontrolirati velike emocije. Razgovarat ću s Martinezom o njegovim proslavama sljedeće sedmice, sada je sa svojom reprezentacijom i to treba poštovati. Kada se vrati u klub, onda postaje naša odgovornost, tada ćemo razgovarati o prvenstvu. Ponosni smo na njega", kazao je Emery na upit o ponašanju Martineza.

Nakon pobjede Argentine u finalu Svjetskog prvenstva protiv Francuske, Martinez je napravio nepristojnu gestu Zlatnom rukavicom koja mu je dodijeljena kao najboljem golmanu turnira. Nekoliko je puta ismijao i francuskog napadača Kyliana Mbappea. Tokom pobjedničke parade u Buenos Airesu, Martinez je viđen kako drži lutku koja predstavlja bebu, čije je lice bilo prekriveno fotografijom Mbappea, koji je postigao tri gola u finalu.

Martinez će se sljedeće sedmice vratiti u svoj klub, a trener Aston Ville Unai Emery najavio je da namjerava razgovarati s vratarom o njegovom kontroverznom ponašanju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...