MISTERIOZNA SMRT STUDENTICE: Podlivi na vratu bude sumnju da je ubijena, nema tragova provale ni borbe

Smrt Ivane K. vodi se kao sumnjiva, jer su vrata stana bila zaključana, a ključ nije bio u bravi. U stanu nije bilo tragova borbe i premetačine

  • Hronika

  • 25. Dec. 2022  

  • 0

Policijski inspektori provjeravaju snimke sa nadzornih kamera kako bi riješili misterioznu smrt studentikinje Ivane K., koja je pronađena mrtva u stanu u beogradskom naselju Zvezdara.

Policija sumnja da je 26-godišnja djevojka iz Lovćenca kod Feketića žrtva zločina.

Djevojku se pronašla braća koji su nasilno ušli u stan nakon što se sestra jednom od njih nekoliko dana nije javljala. Pronađena je na krevetu bez znakova života sa podignutom bluzom i otkopčanim pantalonama. Nesretna djevojka imala je i podlive na vratu.

Na osnovu stanja tijela i truležnih promjena pretpostavlja se da je bila mrtva četiri ili pet dana, saznaje Blic.

"Zgrada u kojoj je I. K. živjela ima sigurnosne kamere, kao i zgrada koja se nalazi pored. Inspektori će detaljno pregledati snimke, jer postoji mogućnost da je eventualni napadač snimljen", kaže izvor Kurira iz istrage.

Smrt Ivane K. vodi se kao sumnjiva, jer su vrata stana bila zaključana, a ključ nije bio u bravi. U stanu nije bilo tragova borbe i premetačine.

"Stan se nalazi u prizemlju i ima terasu. Ukoliko je I. K. ubijena, moguće je da je ubica ušao kroz terasu i isto tako izašao, ali nije isključeno ni da je ona otvorila nekome vrata i pustila ga u stan, najvjerovatnije nekoga koga je poznavala, a da je on potom uzeo njen ključ i zaključao za sobom. Sve ovo su za sada samo pretpostavke, istraga je tek pokrenuta i na slučaju se radi", objašnjava izvor.

Tijelo je odnijeto na obdukciju koja će definitivno utvrditi da li je djevojka žrtva zločina ili joj se dogodilo nešto drugo.

"Inspektori su u stanu djevojke uzimali tragove, provjerava se da li ima otisaka prstiju ili DNK tragova. Sve što je nađeno odnijeto je na analizu, a nakon upoređivanja tragova biće poznato više detalja", objašnjava izvor.

Djevojka za primjer

Žitelji Lovćenca koji poznaju porodicu stradale djevojke ističu da je riječ o uglednim ljudima te izražavaju duboko žaljenje. Za Ivanu, također, imaju samo lijepe riječi.

"Jako čestiti ljudi. Nisam siguran da li imaju još jednog ili dva sina, ali uvijek se znalo da su to dobra djeca", kaže sagovornik Blica koji poznaje porodicu stradale studenkinje.

On dodaje da je Ivanin tata radio na benzinskoj pumpi i da je ranije operisan zbog karcinoma oka.

Kako se saznaje od sagovornika iz tog sela, radi se o djevojci koja je bila za primjer, ona je studirala na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, a u oktobru je tražila stan u Beogradu, pa se pretpostavlja da se u tom periodu preselila u ovaj stan na Zvezdari.

Od Ivane K. se na društvenim mrežama opraštaju rodbina i prijatelji.

"Počivaj u miru, Bog neka ti nastani dušu u rajsko naselje. Strikova ljepotice, prerano nas napusti", napisao je njen stric.

"Danas je ugašen jedan mladi život. Ocu, majci i bratu neka Gospod da snage da nastave svoj život i da čuvaju uspomenu na dragu Ivanu. Dušo draga počivaj u miru. Plaču danas Lovćenac i Feketić jer si ti dušo naše dijete bila, kao i tvoj tata Bobo Krivokapić. Ovu objavu dijelim, srce je tužno, suze idu i neka ti ne remete tvoj vječni mir ljepotice mila", jedna je od poruka koja se može naći na društvenoj mreži Facebook.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...