IZDAJA NA DRINI: Raskol u redovima opozicije, SNSD pred pobjedom u Zvorniku…

O imenima ne licitiraju ni u SDS-u, ali ističu da ovaj put sami izlaze na izbore.

  • Vijesti

  • 26. Dec. 2022  

  • 0

Politički partneri u Zvorniku zbijaju redove dok pregovori o kandidatima za novog gradonačelnika ovog grada ulaze u samu završnicu. Imena će biti poznata 27-og decembra, a od februara naredne godine Zvornik će, nakon deceniju i po, voditi drugi čovjek, piše Ljudski.ba.

Nakon što je poslije opštih izbora Zoran Stevanović podnio ostavku na mjesto gradonačelnika Zvornika i prihvatio poslanički mandat u Narodnoj skupštini, u gradu na Drini ovih dana zahuktavaju se pripreme za prijevremene izbore koji će biti održani petog februara.

Za učešće se prijavilo pet stranaka – SNSD, SDS, SDA, DEMOS I Ujedinjena Srpska. Ko su kandidati, međutim, još nije poznato. Aktuelni zamjenik gradonačelnika, Bojan Ivanović, sve češće se pominje kao Stevanovićev nasljednik.

“Tačno je da se moje ime pominje kao jedno od mogućih kandidata, ali kažem da ipak sačekamo i zvaničnu odluku organa partije”. Biće predsjedništvo SNSD-a, gradski odbor koji će donijeti konačnu odluku o kandidatu koji će ići ispred SNSD-a i koalicionih partnera”, kaže Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika (SNSD).

O imenima ne licitiraju ni u SDS-u, ali ističu da ovaj put sami izlaze na izbore.

"Mi do današnjeg dana nismo iskristalisali. U igri je nekoliko opcija, kadrova koji su prošli sve strukture. Obzirom da smo iznenađeni da se PDP-a i Lista za pravdu i red nije prijavio, niti smo očekivali Demos, pošto je on odlučio da bude dio republičke vlasti, mi smo ostali usamljeni”, kaže Slaviša Vlačić, zamjenik predsjednika GO SDS Zvornik

Ono što je za sada izvjesno je da će kandidate imati SNSD i SDS. Ujedinjena Srpska, prema nezvaničnim informacijama, ne planira imati svog kandidata, a slično je i sa DEMOS-om, koji će podržati kandidata SNSD-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...