OVO MORATE VIDJETI: Bogati vlasnik Mercedesa potrošio je 300.000 maraka kako bi na svog limenog ljubimca stavio gusjenice, pogledajte kako je sve završilo…

Maksimalna brzina ograničena je na 65 km/h.

  • Auto

  • 26. Dec. 2022  26. Dec. 2022

  • 0

Kultni njemački terenac Mercedes-Benz G-klase morao je povećati klirens za 20 cm. Gusjenice su izrađene od gume ojačane vlaknima i pogodne su za eksploataciju do -40 stepeni. Cijeli modul jednog točka, s tračnicama i dodatnim mehanizmima, ima masu 170 kg, što znači 680 kg više, minus masa originalnih kotača. Maksimalna brzina ograničena je na 65 km/h.

Velika kontaktna površina (staza), što je vrlina svih gusjeničara, omogućuje prianjanje automobila na snježnoj i zaleđenoj podlozi te usponima s velikim kutom nagiba. Bogati neimenovani Švicarac sada se može lakše i luksuznije penjati na planine. I često se penje na njih, jer posjeduje izoliranu kolibu, na 3.000 metara nadmorske visine, u blizini Laaxa, u Alpama.

nakon potrošenih 150.000 eura, uz cijenu terenca Mercedes-Benz G 500, Švicarac sada ima savršene motorne sanjke, s biturbobenzincem 4.0 V8 snage 421 KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...