SOCIOLOG VLADIMIR VASIĆ: "Ovi ishabani političari koje imamo u Bosni i Hercegovini apsolutno razumiju samo jezik..."

Nakon prekompozicije dijela koalicije na nivou BiH, došlo je do promjene kursa Dodika, ocjenjuje Vasić.

  • Društvo

  • 29. Dec. 2022  

  • 0

Osim neusaglašene bh. politike po pitanju sukoba u Ukrajini, Bosna i Hercegovina u godini iza nas prošla je kroz turbulentan izborni proces, obilježen brojnim izbornim krađama, starim - novim koalicijama s velikim obećanjima, a mršavim rezultatima, ocjenjuju analitičari u emisiji “Globalno” BN televizije.   

Koketiranje sa Putinom pa sa NATO-om, busanje u prsa o velikom patriotizmu, prazna obećanja o vraćanju nadležnosti, nepriznavanje visokog predstavnika, izborne prevare, pa pozdravljanje evropskog puta BiH. U par riječi stade 2022. godina, sa sve nižim standardom, bez jasne vizije kuda dalje, ocjenjuje sociolog Vladimir Vasić.

"Ovi ishabani političari koje imamo u Bosni i Hercegovini apsolutno razumiju samo jezik interesa, jezik dobrih koalicija, ali samo za lični interes", kaže Vasić.

Nakon prekompozicije dijela koalicije na nivou BiH, došlo je do promjene kursa Dodika, ocjenjuje Vasić.

"Dodik koji je imao vrlo oštru retoriku po mnogim pitanjima, zaćutao je. Nema više formiranja vojske, vraćanja nadležnosti, o NATO putu ćemo se dogovoriti...što je negdje za građane dobro, ako ćemo dobiti neke fondove, neke pare, ako ćemo otkočiti sistem. Mislim da je poenta da oni razgovaraju i konačno rade na temama na kojima se mogu dogovoriti", kaže Vasić.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...