RAMPA ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Najboljem srbijanskom tenisaču zabranjen ulazak u zemlju, propustit će dva velika turnira…

Ova pravila će biti na snazi do 10. aprila 2023. godine nakon čega će biti donijeta nova odluka.

  • Sport

  • 04. Jan. 2023  

  • 1

Najbolji srbijanski tenisač Novak Đoković po svemu sudeći bit će spriječen da nastupi na mastersima u Indijan Wellsu i Miamiju zbog toga što nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Isti slučaj bio je i prošle godine, a tada nije mogao da igra ni na US Openu zbog kovid pravila koja su na snazi u SAD-u.

Pravila u toj zemlji kažu da nevakcinisani stranci ne smiju kročiti na tlo te države, pa se samim tim zabrana odnosi i na  Đokovića.

Ova pravila će biti na snazi do 10. aprila 2023. godine nakon čega će biti donijeta nova odluka od koje bi moglo da zavisi da li će Đoković igrati na US Openu kasnije tokom sezone.

Masters u Indian Wellsu igra se od 8. do 19. marta, dok je Miami na programu od 22. marta do 4. aprila. Novak neigranjem na ta dva turnira ne bi izgubio nijedan bod, ali bi bio spriječen da osvoji 2.000 novih ATP poena.

Očekuje se da prava i obaveze za ulazak na teritoriju SAD-a budu ponovo revidirana tek 10. aprila. Bilo je za očekivati da će se mijenjati početkom marta, kako je prvobitno najavljeno, ali je onda odlučeno da se zvanično produži obavezna vakcinacija.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...