ŠOKANTNE TVRDNJE BRANISLAVA BORENOVIĆA: "Dodik ima svoje sudije i oni rade po njegovom nalogu, objavite tarifu"

Dodjeljivanje četvrtog mandata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH SNSD-u i dalje je u fokusu javnosti. A PDP najavljuje da će se vjerovatno žaliti.

  • Vijesti

  • 05. Jan. 2023  

  • 1

Predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović, obrušio se na troje sudija Apelacionog vijeća BiH zbog rješenja kojim je uvažena žalba SNSD na odluku CIK-a o imenovanju  delegata u Dom naroda BiH.

“Odluka troje Dodikovih sudija Staniše Gluhajića, Zvjezdane Antonović i Hilme Vučinića, oni su donijeli sramotno rješenje, ne bave se sadržajem CIK-ove odluke o validnosti 12 glasa PDP, već se bave ispunjavanjem želja Milorada Dodika. Pravosuđe je po ko zna koji putu donijelo odluku u interesu SNSD”, rekao je Borenović.

Dodjeljivanje četvrtog mandata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH SNSD-u i dalje je u fokusu javnosti. A PDP najavljuje da će se vjerovatno žaliti.

“Dajte saopštite cjenovnik, koliko koštaju odluke, presude, rješenja! Nema vladavine prava u ovoj zemlji”, objasnio je Borenović.

Odluka je skandalozna, mimo svih pravnih normi, ističe predsjednik PDP. Objašnjava da je u potpunosti ispoštovana žalba SNSD i da je odluka Suda objavljena dva dana ranije u “režimskim medijima”.

-Imam osjećaj da se odluke Suda pišu u Izvršnom komitetu SNSD, a da se identične samo izglasavaju u Sudu BiH, kazao je Borenović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...