MEDIJI NAGAĐAJU: Real Madrid se raspituje za Edina Džeku

Dok Inter odugovlači sa početkom pregovora o produženju saradnje, kako piše Calciomercatoweb u borbu za našeg golgetera već u januaru mogao bi se uključiti aktuelni evropski prvak Real Madrid!

  • Sport

  • 06. Jan. 2023  06. Jan. 2023

  • 0

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, mogao bi napustiti Inter!

I to već u zimskom prijelaznom roku (ima važeći ugovor do kraja sezone).

Dok Inter odugovlači sa početkom pregovora o produženju saradnje, kako piše Calciomercatoweb u borbu za našeg golgetera već u januaru mogao bi se uključiti aktuelni evropski prvak Real Madrid!

Džeko je preksinoć, pobjedničkim golom protiv Napolija pokazao da i sa 36 godina može biti koristan ekipi, a Kraljevski klub već i ranije se raspitivao za kapitena Zmajeva, koji bi na Santiago Bernabeu bio rezervna solucija Karimu Benzemi.

No, Real nije jedini evrospki velikan koji bi mogao "pokucati na vrata" Intera za našeg fudbalera. Navodno je za njegove usluge zainteresovan i Tottenham.

Kako navodi Hitc.com Džeki bi prelazak u Madrid bio privlačniji od transfera u Tottenham. Isti izvor piše kako bi Spursi odustali od Dijamanta ukoliko bi španski klub u januaru poslao ponudu za Interovog napadača.

Calciomercatoweb podsjeća da se posljednjih sedmica razgovaralo i o mogućem interesu Manchester Uniteda za Džekine usluge. Crveni đavoli zapravo traže napadača i bivši gogleter Manchester Cityja bi doista bio pravi čovjek, no sada se čini da se engleski klub okrenuo profilu Marcusa Thurama.

Za kraj, treba naglasiti kako je Džeko u nekoliko navrata govorio kako je sretan u Interu i da ne bi imao ništa protiv da produži ugovor. No, ukoliko bi stigao poziv iz Reala...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...