UKRAJINSKI AMBASADOR U BiH O DODJELI ORDENA PUTINU: "Teroristi nagrađuju teroriste"

Cijeli svijet Dodika vidi kao "Putinovu marionetu", a brojni svjetski mediji su u čudu danas prenijeli vijest o dodjeli zasluga čovjeku koji je u ovom trenutku kriv za najveća stradanja koja se dešavaju.

  • Politika

  • 08. Jan. 2023  08. Jan. 2023

  • 3

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je danas odlikovao ruskog predsjednika Vladimira Putina ordenom ovog entiteta. Ukrajinski ambasador u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj Vasyl Kyrylych se oglasio tim povodom, prenosi Klix.ba.

Dodik je jedan od rijetkih političara koji održava veze sa Rusijom i koji posjećuje Putina s obzirom na rusku invaziju na Ukrajinu koja je do sada odnijela mnoge nevine živote.

Cijeli svijet Dodika vidi kao "Putinovu marionetu", a brojni svjetski mediji su u čudu danas prenijeli vijest o dodjeli zasluga čovjeku koji je u ovom trenutku kriv za najveća stradanja koja se dešavaju. U tom tonu komentarisao je i ukrajinski ambasador, na pomalo poetičan način.

"Teroristi nagrađuju teroriste. Sluge nagrađuju svoje gospodare. I prvima i drugima upravlja strah. S vremenom taj strah izjeda i teroristu i slugu", napisao je on na Twitteru.

Dodik je o dodjeli ordena napisao da je Putin zaslužan za patriotizam i ljubav prema RS-u te razvoj političkih i prijateljskih odnosa RS-a i Rusije. Orden će mu biti uručen naknadno, prilikom prvog susreta Dodika i Putina.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...