KAKVE SU TO VOJNE PARADE BILE: Još jedna republika proslavljala je svoj dan u januaru, 13 mjeseci kasnije je UKINUTA...

„Slobodna Bosna“ nastavlja serijal iz povijesti.

  • Jeste li znali

  • 09. Jan. 2023  

  • 0

Iako su sve oči uprte u Istočno Sarajevo i proslavu neustavnog Dana Republike Srpske, zanimljivo je kako je još jedna evropska zemlja u januaru proslavljala svoj dan.

Naime, Njemačka demokratska republika (DDR, Istočna Njemačka), pod sloganom "Ponosna i vječna", proslavljala je svoju 40. godišnjicu u Istočnom Berlinu, 7. oktobra 1989. godine.

Dogodilo se to trineaest mjeseci prije nestanka. I ona je nekom bila danas, a svima nama je jučer - republika. Ova njemačka demokratska…

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...