DRAMATIČNO U HERCEGOVINI: Evakuacije građana zbog obilnih poplava, spašavali zaglavljene u automobilima...

Obilne padavine prouzrokovale brojne probleme.

  • Hronika

  • 18. Jan. 2023  

  • 0

Zbog izlijevanja rijeke Zalomke obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Nevesinje-Gacko u mjestu Rilja.

Na širem području Konjica zbog obilnijih padavina, brojnih odrona, te vode na kolovozu, znatno je otežano saobraćanje. Posebno se izdvaja regionalni put Konjic-Glavatičevo (dionicu od Orašja do hotela Garden City).

U ostalim krajevima kolovoz je pretežno mokar, a upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično jak vjetar. Savjetuje se opreznija vožnja. 

Zbog obilnih poplava sinoć je dramatično bilo i na području Konjica, a zapovjednik konjičke vatrogasne brigade jutros je za BHRT potvrdio kako su zbog poplava spašavali vozače zaglavljene u vozilima. U isto vrijeme je u Istočnoj Hercegovini, na području Gacka, također bilo evakuacija stanovništva zbog poplavljenih kuća.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...