DRAMA NA JADRANU: Nastavlja se potraga za 13-godišnjakom kojeg je odnijelo more (VIDEO)

Olujno jugo odrazilo se na cijelom Jadranu, ali najtragičnija njegova posljedica vjerovatno se dogodila u Crnoj Gori.

  • Hronika

  • 18. Jan. 2023  18. Jan. 2023

  • 0

Trinaestogodišnji Novljanin nestao je sinoć oko 22 sata sa šetališta Pet Danica u Herceg Novom, kod hotela Plaža, kada ga je talas odvukao u more, kazao je za CdM Žarko Lukšić, načelnik sektora za traganje i spašavanje na moru u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore. Dijete je povukao morski talas u momentu kada je ono pokušalo da se fotografiše.

Potraga za dječakom je u toku.

“Usljed velikih talasa, tamo je vjetar bio skoro 100 km/h, talas je dječaka povukao sa tog šetališta u more i on je nestao. Mi sa specijalnim spasilačkim skuterom vršimo pretagu, vjerovatno je utopljenje. Trenutno su teški uslovi, jake su morske struje i talasi”, kazao je CdM-u Lukšić.

Službenici MUP-a, Uprave policije, vatrogasne službe i ronioci iz Bijele tragaju za dječakom.

“Sinoć su lampama tražili, ali je to nemoguća misija zbog vremenskih uslova”, ističe Lukšić.

Rukovodilac Centra za obuku ronilaca Danilo Mijajlović, kazao je da će potragu pod vodom, koju su prekinuli zbog loše vidljivosti i uzburkanog mora, nastaviti sutra u 9 sati. Jedna ekipa ronilaca ostaće sa pripadnicima ostalih službi na terenu, navodi Pobjeda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...