DRAMATIČNI PRIZORI IZ HERCEGOVINE: Nekoliko domaćinstava odsječeno od puta, vatrogasci apeliraju... (FOTO)

Voda je preplavila jedini prilazni put, a mještani da bi stigli do Gacka, moraju pješačiti šumskim putem oko tri kilometra ili jezero nastalo izlivanjem preći čamcem.

  • Hronika

  • 19. Jan. 2023  

  • 1

Pet domaćinstava u selu Lukovice kod Gacka od jučer je potpuno odsječeno od putne komunikacije jer se zbog padavina izlila voda iz pećine i blokirala put između dva zaseoka.

Voda je preplavila jedini prilazni put, a mještani da bi stigli do Gacka, moraju pješačiti šumskim putem oko tri kilometra ili jezero nastalo izlivanjem preći čamcem.

Može biti slika sljedećeg: stablo i priroda

Od trenutka kada voda prestane da nadolazi, potrebno je najmanje sedam dana da se povuče.

Komandir gatačkih vatrogasaca Aleksa Vučković rekao je da je riječ o fenomenu koji se često dešava u vrijeme obilnih padavina, te pozvao nadležne da Vatrogasnoj jedinici u Gacku upute motorni čamac sa opremom koji im je hitno potreban.

Može biti slika sljedećeg: planina, stablo, trava, priroda i jezero

Vučković je rekao da se voda povukla iz stambenih objekata u selu Fojnica, da noćas i jutros padavine nisu intenzivne kao prethodnih dana, a očekuje se da će oko podneva preći u snijeg.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...