VAKULA JE REK`O: Vodeći meteorolog u regionu najavljuje pravu zimu, snijega će biti i na jugu...

I u unutrašnjosti će osjećaj hladnoće pojačavati često umjeren, gdjekad i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u subotu ponegdje s olujnim udarima, a u petak na istoku i umjeren sjeverozapadnjak", dodaje Vakula.

  • Vijesti

  • 20. Jan. 2023  

  • 0

-Nakon dugotrajnog, čak jednomjesečnog iznadprosječno toplog razdoblja, u mnogim krajevima čak i rekordnog, često praćenog južinom, u kojem su temperaturni "minusi" bili rijetki i mali - sljedećih dana valja nam se prilagoditi zimskim uvjetima i hladnoći", piše Zoran Vakula za HRT.

"Srećom, ne pretjeranoj pa za razliku od nedavnih toplih ekstrema - hladnih neće biti u skoroj budućnosti. Iako će nekima na Jadranu možda tako izgledati jer će hladnoću pojačavati bura, osobito za vikend olujna, lokalno barem na udare i orkanska.

I u unutrašnjosti će osjećaj hladnoće pojačavati često umjeren, gdjekad i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u subotu ponegdje s olujnim udarima, a u petak na istoku i umjeren sjeverozapadnjak", dodaje Vakula.

Pritom će biti "naletavanja" oborina - na Jadranu i kiše - i uz buru i snijega, koji će pak prevladavati u kopnenom području, te se ponegdje zadržavati na podlozi, i to ne samo u gorju.

U nastavku ovog tjedna i početkom sljedećega zimski uvjeti. U unutrašnjosti povremeno snijeg, u subotu osobito u gorju i na istoku, zatim i drugdje - vjerojatno najviše u ponedjeljak, a probleme u prometu stvarat će i katkad jak sjeveroistočnjak, koji će posebice u subotu u mnogim krajevima imati i olujne udare.

Na Jadranu još vjetrovitije, također ponajviše u najoblačniju subotu, tijekom koje će bura biti i orkanska, barem na udare, dok će na jugu prevladavati slabije jugo. Osim povremene kiše, ponegdje i snijega, od nedjelje će biti i sunčanih razdoblja, ali uz temperaturu zraka nižu ne samo od dosadašnje nego i od prosječne za doba godine, najavljuje Vakula.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...