SUNOVRAT KARIJERE LUKE JOVIĆA: U Firenci umorni od njega, žele ga prodati čim prije

Jović (25) je u ljetnjem prelaznom roku stigao u Firencu iz Reala bez obeštećenja, ali je madridski klub zadržao pravo preče kupovine i procente od naredne prodaje.

  • Sport

  • 20. Jan. 2023  

  • 0

Trener Fiorentine Vincenzo Italiano zatražio je od čelnika kluba da prodaju srpskog reprezentativca Luku Jovića, prenosi "Gazzetta dello Sport“.

Jović (25) je u ljetnjem prelaznom roku stigao u Firencu iz Reala bez obeštećenja, ali je madridski klub zadržao pravo preče kupovine i procente od naredne prodaje.

Španski i italijanski mediji su svrstali Jovića među najveće promašaje u historiji madridskog velikana, pošto je za “kraljeviće“ odigrao 51 meč i postigao samo tri gola. On je 2019. stigao u Real iz Eintrachta za 63 miliona eura.

Jović je ove sezone odigrao svega 25 mečeva za Fiorentinu i postigao skromnih sedam golova. Više brine loša forma u kojoj se već duže nalazi i što nikako ne može da pronađe golgeterski ritam, onaj koji ga je iz Frankfurta i lansirao u Real.

“Trener Fiorentine je umoran od skupocjenog srpskog napadača. On je svoje mišljenje o Joviću prenio čelnicima kluba. To znači da će uskoro pronaći rešenje za Jovića. U ovom trenutku ne djeluje kao laka misija, jer Jović ima veliku platu u Fiorentini“, navela je španska “Marca“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...