KORAK DO SNA: Brkić i Escobar nisu iskoristili meč loptu, pa nakon drame ispali u osmini finala Australian Opena...

Teniseri iz Australije ušli u četvrtfinale Australian Opena.

  • Sport

  • 23. Jan. 2023  

  • 0

Bosanskohercegovački teniser Tomislav Brkić i Ekvadorac Gonzalo Escobar eliminirani su u osmini finala Australian Opena od domaćeg para Rinkyja Hijikate i Jasona Kublera (6:1; 6:7; 4:6)

Bosanskohercegovačko-ekvadorska kombinacija lako je riješila prvi set u svoju korist. Napravili su dva brejka, u drugom i šestom gemu, za 1:0 u setovima.

Drugi set donio je mnogo više uzbuđenja. Brkić i Escobar odmah su napravili brejk, ali su Hijikata i Kubler uzvratili u osmom gemu, tako da je drugi set otišao u tie break.

Drama i u nastavku, teniseri iz BiH i Ekvadora propustili su i meč loptu, a austraski par iskoristio je tek treću set loptu i sa 10-8 u tie breaku odveo meč u treći odlučujući set.

Sedmi gem trećeg seta bio je ključan za Hijikatu i Kublera, kada su napravili brejk i više nije bilo povratka, tako da su teniseri iz Australije ušli u četvrtfinale Australian Opena.

Tamo ih čekaju prvi nositelji, Wesley Koolhof (Nizozemska) i Neal Skupski (Velika Britanija).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...