GORI NA ZAPADNOJ OBALI: Iz Gaze ispaljene rakete na Izrael, čule se sirene, stanovnici pobjegli u skloništa...

Palestinci su prekinuli sigurnosnu koordinaciju s Izraelom na okupiranoj Zapadnoj obali nakon smrtonosne izraelske vojne operacije u gradu Jeninu u četvrtak.

  • Svijet

  • 27. Jan. 2023  

  • 0

Palestinski militanti ispalili su u petak dvije rakete iz Pojasa Gaze prema južnom Izraelu, ali ih je presrela izraelska protuzračna odbrana, saopćila je izraelska vojska, javlja Reuters.

Militanti su ispalili rakete nakon što su ranije u četvrtak izraelski komandosi ubili sedam naoružanih osoba i dva civila u operaciji u Jeninu, što je najveći pojedinačni broj ubijenih u sukobima na Zapadnoj Obali proteklih godina.

Zbog raketa su se u izraelskim mjestima uz granicu s Pojasom Gaze oglasile sirene za zračnu opasnost pa su se stanovnici smjestili u skloništima.

Niko nije ozlijeđen. Izraelski Channel 12 emitirao je snimku izraelskih raketa-presretača ispaljenih u nebo iznad grada Aškelona oko 12 kilometara sjeverno od Gaze koju kontrolira islamistička militantna skupina Hamas.

Palestinci su prekinuli sigurnosnu koordinaciju s Izraelom na okupiranoj Zapadnoj obali nakon smrtonosne izraelske vojne operacije u gradu Jeninu u četvrtak.

Izraelska vojska rekla je da je poslala specijalne snage u Jenin da pritvore članove džihadističke naoružane grupe za koju se sumnja da je provela i isplanirala "nekoliko velikih terorističkih napada", usmrtivši nekoliko njih nakon što su otvorili vatru.

Islamski džihad rekao je da su dva njihova pripadnika ubijena u Jeninu, koji je služio kao militantno uporište. Četiri ubijena naoružana napadača bili su pripadnici Hamasa, a jedan naoružanog krila frakcije Fatah palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...