PUTINOVA AUTOINDUSTRIJA NA KOLJENIMA: Legendarna Lada Niva doživjela je nevjerovatnu sudbinu, od sigurnosne opreme i tehnoloških dodataka nema ništa...

Za automobil bez ozbiljnije sigurnosne opreme i tehnoloških dodataka i to je previše.

  • Auto

  • 27. Jan. 2023  

  • 0

Sankcije nametnute Rusiji nakon njezine invazije na Ukrajinu gotovo su uništile autoindustriju u toj državi. Ostali su lokalni proizvođači koji pokušavaju optimalizirati svoje modele i prilagoditi ih širokoj publici i potrebama. Jedan od njih je i Avtovaz, proizvođač legendarne Nive. Sada je predstavljena i laka komercijalna verzija vremešnog terenca.

Ove komercijalne verzije Nive konstrukcijski su ojačane te mogu nositi više tereta. U ponudi su verzije s jednim redom sjedala i dva reda sjedala. Kapacitet teretnog prostora je između od 1 do 3,5 kubnih metara. U ponudi su i  hladnjače, kombiji s izoliranim teretnim prostorom ili posebni modeli opremljene ovjesom za teške uvjete rada.

alt

Međuosovinski razmak je 385 cm, a izbačena su jedna bočna vrata kod verzije s pet sjedala. Što se motora tiče, tu je i dalje sve po starom s 1,7-litrenim benzincem. Cijene su porasle pa početna verzija košta oko 15.500 eura. Za automobil bez ozbiljnije sigurnosne opreme i tehnoloških dodataka i to je previše.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...