NEVJEROVATNO: Žena u Njemačkoj živjela sa 800 štakora, intervenirali....

Glasnogovornik veterinarske inspekcije za taj okrug rekao je da su dojavu primili od susjeda koji su se žalili na smrad.

  • Šareni svijet

  • 08. Feb. 2023  

  • 1

Ljubiteljica glodavaca u svojoj je kući u zapadnoj njemačkoj saveznoj pokrajini Porajnje Falačka živjela s 800 štakora, no intervenirala je veterinarska služba. 

Prošle sedmice veterinarski zavod te savezne pokrajine oslobodio je 400 životinja iz njezine kuće blizu grada Altenkirchen. 

Novu operaciju veterinari su proveli jučer te oslobodili još 400 životinja. Čini se da na tome neće stati i da ima još životinja za spašavanje.

Glasnogovornik veterinarske inspekcije za taj okrug rekao je da su dojavu primili od susjeda koji su se žalili na smrad.

"Ovisnica o skupljanju životinja"

Objasnio je da su vlasti postupale pretpostavljajući da je žena ovisnica o "skupljanju životinja".

Žena je očito vjerovala da stvari drži pod kontrolom i nije shvaćala da zapravo ne upravlja situacijom. Zasad istražitelji još nisu odlučili hoće li protiv žene podići optužnicu.

Njemačko društvo za zaštitu životinja i druge srodne grupe zbrinule su njezine štakore i osigurale im veterinarsku skrb. Planiraju naći udomitelje diljem Njemačke.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...