BURNA REAKCIJA ALBINA ZUHRIĆA: "Stojanoviću trebalo samo nekoliko dana za nezakonite odluke, ali je očito 'legitimno' kršiti zakon za račun HDZ"

Sa ukupno 79 glasova "za", bez suzdržanih i protiv, Lendo, Bradara i Stojanović izabrani su za nove rukovodioce Federacije BiH.

  • Mini market

  • 20. Feb. 2023  20. Feb. 2023

  • 0

Albin Zuhrić, DF-ov zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda FBiH reagirao je na vijest da je Lidija Bradara nova predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine i to samo uz dogovor sa Igorom Stojanovićem, jer Refik Lendo nije bio na sastanku.

“Igoru Stojanoviću (SDP) je trebalo samo nekoliko dana od imenovanja (koje još nije ni formalno) da počne donositi nezakonite odluke. Ali makar ima opravdanje za to, radi se o imenovanju HDZ kadra, pa je legitimno i zakon kršiti”, napisao je Zuhrić.

Zuhrić je zapravo dao osvrt na činjenicu da dva od tri rukovodioca Federacije nisu mogla odrediti ko će biti predsjednik Federacije BiH.

Nametnute odredbe od strane Christiana Schmidta ističu da, ukoliko se izabrani kandidati ne dogovore o tome odlučuje Predstavnički dom.

“Tri kandidata izabrana u skladu s ovim člankom odlučuju između sebe koji od njih će obnašati funkciju predsjednika. Ukoliko se dogovor ne postigne, o tome će odlučivati Zastupnički dom”, navodi se, prenosi Patria

Podsjetimo, Bradara, Lendo i Stojanović izabrani su i zvanično prošle sedmice nakon potvrde Doma naroda FBiH za rukovodstvo FBiH.

Sa ukupno 79 glasova "za", bez suzdržanih i protiv, Lendo, Bradara i Stojanović izabrani su za nove rukovodioce Federacije BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...