SELEKTOR I KAPITEN ZMAJEVA: Faruk Hadžibegić i Edin Džeko ne dijele mišljenje o najboljem nogometašu svijeta...

Messi je FIFA-inu nagradu The Best osvojio još i 2009. te 2019. godine. Uz to, triput je dobio i UEFA-inu nagradu za najboljeg igrača u Europi, a ima i sedam Zlatnih lopti, više od ijednog nogometaša u povijesti.

  • Sport

  • 28. Feb. 2023  28. Feb. 2023

  • 1

Lionel Messi treći put u karijeri osvojio je FIFA-inu nagradu The Best za najboljeg igrača u 2022. godini. Argentinski nogometaš pobijedio je Kyliana Mbappea i Karima Benzemu, koji su ušli u užu konkurenciju za ovu nagradu. Messi je u 2022. godini prvi put u karijeri osvojio Svjetsko prvenstvo te tako, prema ocjenama mnogih, postao najbolji nogometaš svih vremena.

Zanimljivo je kako su svoje glasove rasporedili kapiten Zmajeva Edin Džeko i novi selektor Faruk Hadžibegić koji su imali različita mišljenja.

Hadžibegić je na prvo mjesto stavio Benzemu, zatim Luku Modrića, te napadača Manchester Cityja Erlinga Haalanda na treće. Francuski reprezentativac Mbappe nije dobio Hadžibegićev glas.

Edin Džeko je svojim glasovima Messiju je dao pet, Mbappeu tri, a Benzemi jedan glas, što je bio i konačni poredak u izboru najboljeg nogometaša današnjice.

Podsjetimo, Messi je FIFA-inu nagradu The Best osvojio još i 2009. te 2019. godine. Uz to, triput je dobio i UEFA-inu nagradu za najboljeg igrača u Europi, a ima i sedam Zlatnih lopti, više od ijednog nogometaša u povijesti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...