FRA MIRKO MAJDANDŽIĆ OTKRIVA DETALJE REFERENDUMA: "Mi smo u crkvama rekli da BiH treba biti slobodna, a ostalo je do nas!" (VIDEO)

Fra Mirko Majdandžić večerašnji je gost specijalnog izdanja "Centralnog dnevnika" sa Senadom Hadžifejzovićem.

  • Društvo

  • 01. Mar. 2023  01. Mar. 2023

  • 0

Fra Mirko Majdandžić je gvardijan samostana u Fojnici za kojeg ne postoji suživot, već samo zajednički život svih u BiH. Već je ispričana i opjevana časna uloga fra Mirkova na Dobrinji za vrijeme posljednjeg rata, gdje je službovao propovijedajući i u najtežim i natragičnijim opsadnim trenucima. Postoji obimni arhivski materijal iz rata, kao i brojna građanska svjedočenja, u kojima je fra Mirko prikazan kao svijetli primjer bosanskog franjevca, prenosi Face.ba.

Tokom specijalnog izdanja "Centralnog dnevnika" sa Senadom Hadžifejzovićem, izveo je pjesmu "Nema meni do mog kraja" zajedno sa Gordanom Ekrić.

Majdandžić: "U Fojnici se čuva priča o BiH. Fratri su 730 godina u BiH. Ako su mogli preživjeti sedamsto i nešto godina u različitim vremenima – znači da se može živjeti u ovoj zemlji... samo treba voljeti ovu zemlju. Ima puno ljudi koji o BiH pričaju priče, pa i i ja, ali oni koji se žrtvuju i koji su dali dio sebe za BiH – kao Dragan Vikić, kao specijalci koje smo vidjeli, također i rudari, šumari, električari – da nema onih koji pročiste dalekovode... kako bi nam bilo? Oni koji rade za Bosnu i Hercegovinu – vole Bosnu i Hercegovinu.

Dođu trenuci kad nemaš drugog načina za preživjeti, nego se moraš uključiti u politiku. Mi smo u crkvama rekli da BiH treba biti slobodna, a kako ćemo se mi u njoj dogovarati – to je do nas. Djeco, ne učite od nas starih... Učite od boljih od nas. Trebalo je izaći na referendum i reći da smo za slobodnu i nezavisnu BiH. Fratri dobro čuju."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...