NEVJEROVATAN DOGAĐAJ U ALEKSINCU: Desetogodišnjak u Srbiji došao u školu s 3.000 eura te počeo dijeliti novac

Majka dječaka je nakon nekoliko dana nazvala učiteljicu, a ona je obavijestila i druge roditelje. Većina djece odmah je roditeljima dala novac koji su dobili, ali bilo je i onih koji se i baš nisu htjeli odreći eura

  • Šareni svijet

  • 02. Mar. 2023  

  • 0

Učenik četvrtog razreda OŠ "Vožd Karađorđe" u Aleksincu u Srbiji uzeo je iz kuće 3.000 eura roditeljske ušteđevine kako bi ih podijelio prijateljima u razredu.

Desetogodišnji dječak jednog je dana došao u školu i svima u razredu šapnuo da je pripremio iznenađenje za njih nakon što završi nastava. Okupio je cijeli razred te počeo dijeliti novac. Nekom 50, nekom 100, a nekome i 300 eura.

Prvi trenutak djeca su bila zbunjena, ali brzo je tu zbunjenost zamijenilo oduševljenje novcem.

Sve se doznalo nakon nekoliko dana, kada je majka jednog dječaka u sinovu džepu pronašla 300 eura. Nakon što se dječak malo izmotavao, priznao je što se dogodilo u razredu.

Majka je odmah nazvala učiteljicu, a ona je obavijestila i druge roditelje. Većina djece odmah je roditeljima dala novac koji su dobili, ali bilo je i onih koji se i baš nisu htjeli odreći eura.

Majka jednog dječaka prevrnula je čitavu kuću jer sin nije htio vratiti novac i pronašla 200 eura ispod tepiha. Neka su djeca čak vratila novac u dinarima jer su ga promijenila u mjenjačnici. Bilo je i djece koja su sav novac potrošila pa su roditelji iz svoga džepa morali vratiti novac, piše Informer.

Desetogodišnjak je došao na tu ideju nakon što je u razred došao novi učenik iz imućne obitelji, koji je vodio kolege iz razreda nakon škole na pizzu i kolače, te je ubrzo postao omiljen u razredu. To nije bilo milo dječaku koji je odlučio uzeti roditeljsku ušteđevinu kako bi i on postao popularan.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...