O NJEMU BRUJI FRANCUSKA: Pogledajte kako je gol Seada Kolašinca za veliku pobjedu Mareillea u gostima…

Domaćin je bio blizu izjednačenja u 76. minuti, Arthur Theate je pucao glavom nakon ubačaja, ali tik uz stativu.

  • Sport

  • 06. Mar. 2023  

  • 0

U derbiju 26. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille je na Roazhon Parku pobijedio Rennes sa 1-0 učvrstivši se na drugom mjestu tabele.

Tri boda ekipi Igora Tudora donio je Sead Kolašinac golom u 57. minuti. Domaćin je bolje ušao u susret i u 15. minuti Rennes je mogao do vodstva. Amine Gouiri je odlično pucao, ali je pogodio stativu. U 31. minuti lijepu priliku je imao i Karl Toko Ekambi, ali je pucao pored gola.

U posljednjim trenucima prvog dijela Benjamin Bourigeaud je udarcem iz daljine pokušao iznenaditi Pau Lopeza, ali nije uspio.

Marseille u prvih 45 minuta nije imao niti jednu priliku, no gosti su poveli u 57. minuti. Tudorova ekipa je brzinski izvela slobodan udarac. Rongier je gurnuo do Undera koji je ubacio loptu na drugu stativu do Seada Kolašinca, a ovaj lagano pogodio za 1-0.

U 64. minuti Alexis Sanchez se našao u izglednoj situaciji za 2-0, ali je njegov udarac Mandanda lakoćom obranio. Domaćin je bio blizu izjednačenja u 76. minuti, Arthur Theate je pucao glavom nakon ubačaja, ali tik uz stativu.



Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...