ŠTA SE DOGAĐA U REPUBLICI SRPSKOJ: Milorad Dodik nakon samo sedam dana sazvao hitan sastanak vladajuće koalicije...

Novi saziv Vlade RS-a kompletan je bio nepuna 24 sata. 

  • Politika

  • 09. Mar. 2023  09. Mar. 2023

  • 12

Danas u Banjoj Luci najavljen sastanak vladajuće koalicije u bh. entitetu Republika Srpska.

Lideri SNSD-a, Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske, DEMOS-a, Narodne partije Srpske i NDP-a potpisali su 2. marta u Banjaluci novi koalicioni sporazum do 2026. godine koji podrazumijeva implementaciju rezultata izbora i broj izvršilaca u vlasti koji će biti u skladu sa izbornim rezultatom.

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik nedavno je kazao je kako je potrebno stvaranja široke koalicije, kao "odbrambenog mehanizma za politike koje pokušavaju da naštete RS-u".

Podsjetimo, Vlada RS-a već nekoliko mjeseci radi u nekompletnom sastavu. Pod pritiskom javnosti, ali i predsjednika stranaka, dvojica ministara su odmah podnijela ostavku. Upražnjena je i funkcija ministra trgovine i turizma, nakon prelaska jednog ministra u Vijeće ministara BiH. Da bi se prevazišli problemi u funkcionisanju, premijer Radovan Višković donio je odluku da pojedini ministri obavljaju dužnosti ministara i u drugim resorima.

Novi saziv Vlade RS-a kompletan je bio nepuna 24 sata. 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...