PREMIER LIGA BiH: Široki Brijeg sa desetoricom pokorio Mokri dolac

Posušje ostalo na samo dva boda od zone ispadanja

  • Sport

  • 12. Mar. 2023  

  • 0

Nakon dva vezana poraza Široki Brijeg je konačno stigao do prve pobjede u 2023. godini.

Iako su 40 minuta igrali sa igračem manje Širokobriježani su osvojili tri boda pobjedom 1:0 protiv Posušja na stadionu Mokri dolac, gdje su posljednji put slavili još 2009. godine.

Gol odluke postigao je Bože Vukoja u 21. minutu nakon asistencije Radića.

Minimalnom prednošću završeno je prvo poluvrijeme u kojem smo gledali prilike Milanovića, Kpana i Jovića, ali mreže se nisu tresle.

Nakon drugog žutog kartona i isključenja Kneževića inicijativu je preuzelo Posušje, koje je imalo potpunu inicijativu u finišu meča, dok je Široki prijetio iz kontranapada, poput onoga kada je Kukić odbranio pokušaj Medića.

Na drugoj strani Brković je imao nekoliko šansi, prvo njegov pokušaj brani Josipović, a onda u sudijskoj nadoknadi promašuje loptu u vrlo dobroj prilici. Ni to nije bio kraj uzbuženja, jer je Jović u drugom minutu nadoknade primio loptu na nekih desetak metara i poslao za Horića, ali štoper domaćih nije se nadao asistenciji i propala je šansa da Posušje stigne do izjednačenja.

POSUŠJE - ŠIROKI BRIJEG 0:1 (0:1)

(Vukoja 21)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...