PUTINOV PLINSKI UDAR NA EVROPSKU ZEMLJU: Oglasio se ministar energetike -"Nećemo trpjeti ucjene..."

"Oni razumiju da će, ako odustanu od ovog ugovora, praktički dopustiti kolaps regije", rekao je. 

  • Evropa

  • 16. Mar. 2023  16. Mar. 2023

  • 0

Ministar energetike Moldavije Victor Parlicov rekao je kako Moldavija više ne prima ruski plin. "Nećemo trpjeti ucjene Gazproma zbog poteškoća u plaćanju zaliha", rekao je Parlicov na televiziji TV8.

Rekao je da Gazprom od decembra opskrbljuje samo separatističku regiju Pridnjestrovlje u Moldaviji, koju podržava Rusija, a da ništa ne ide cenralnim vlastima u Kišinjevu. Rekao je da je Moldavija, prikliještena između Ukrajine i članice Europske unije Rumunije, uspjela osigurati europske zalihe zahvaljujući 300 miliona eura (318 miliona dolara) kredita Europske banke za obnovu i razvoj.

"Pridnjestrovlje nije plaćalo plin prije, a ne plaća ni sada. Gazprom je to dopuštao 30 godina kako bi spriječio njegovo uništenje. Oni razumiju da će, ako odustanu od ovog ugovora, praktički dopustiti kolaps regije", rekao je. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...